פתרונות לשיחות וידאו
שיחות ועידת וידאו / "וידאו קונפרנס" V.C - / Video Conference
בזכות התפתחות הטכנולוגיה בשנים האחרונות, הפך העולם הגדול לכפר גלובלי קטן, בו למרחקים אין כמעט משמעות. טכנולוגיה זו מאפשרת, בין היתר, לתקשר ברגע אחד עם אנשים, חברות וארגונים ממדינות שונות, לנהל עמם שיחות, דיונים ופגישות ומבלי שהדבר יהיה כרוך בעלויות גבוהות של נסיעות, טיסות, בתי מלון וכד'. משבר הקורונה שפרץ בשנת 2020, אשר הטיל בכל העולם הגבלות של ניידות והתקהלויות, הגביר את הצורך בשיחות וידאו המכונות "וידאו קונפרנס", הן בשוק העסקי והן בשוק הפרטי.
מה הוא "וידאו קונפרנס"?
שיחות ועידת קונפרנס, המכונות "וידאו קונפרנס" (Video Conference) הן שיחות וידאו הנערכות באמצעות טכנולוגיה מתקדמת של וידאו ושמע, המאפשרות לערוך באופן וירטואלי ישיבות ודיונים של משתתפים מערים ומדינות שונות, באופן של "פנים מול פנים", ובכך מייתרות את הצורך לקיים דיונים הכרוכים בנסיעות רבות, טיסות וכד', חוסכות זמן ועלויות רבות. באמצעות המיכשור והתכונה הייעודיים, ניתן לקיים "פגישות" עם גורמים שונים ממדינות שונות, לחוד אן במקביל, מבלי לצאת מהמשרד. פגישות באמצעות וידאו קונפרנס מאפשרות לכל ארגון להרחיב את עסקיו ולייצר שיתוף פעולה עם חברות וארגונים בערים אחרות או מעבר לים, לאפשר עבודה מהבית, לחסוך בזמן ובעלויות גבוהות.
איך זה בנוי?
מערכת ה- Video Conference (או בקיצור V.C) כוללת מצלמות וידאו במספר מקומות במקביל, מיקרופון או טלפון חכם אשר כולל מספר מיקרופונים בחדר ותוכנה ייעודית (SKYPEZOOM, WEBEX, GOOLE MEET וכד') ,אשר מתחברת באמצעות האינטרנט ל"חדר וירטואלי" בו מתקיימת שיחת הוידאו. כל משתתפי השיחה מתחברים ל"חדר הוירטואלי" ביום ובשעה אשר נקבעו ומדברים זה עם זה, תוך אפשרות לצפות יחד במצגת, סרטון וידאו ובקבצים משותפים. ניתן גם לצרף משתתפים מטלפון חכם או טאבלט, דבר המאפשר השתתפות בשיחה גם תוך התניידות ממקום למקום.
סוגי מערכות הוידאו קונפרנס
מערכות וידאו קונפרנס סגורות (מבוססות פרוטוקול S IP או אחר) –
קטגוריה זו כוללת מערכות ותיקות המחייבות את המשתתפים להשתמש כמעט אך ורק באותו הציוד. המערכת נחשבת יקרה יחסית, דורשת רכיבים יקרים ומורכבים כמו שרת יעודי או שרת בענן וכן רכיבי קצה התומכים באותם פרוטוקולים לכל משתמש. היא מיועדת לארגונים גדולים בעלי סניפים רבים מסביב לעולם ומשמשת בעיקר לתקשורת בין-ארגונית ופחות לתקשורת עם גורמים מחוץ לארגון. יתרונה הוא ברמת האבטחה הגבוהה ללא חשש מזליגת מידע לגורמים חיצוניים, כיון שהיא עצמאית ואינה תלויה באפליקציה חיצונית כגון זום, סקייפ וכד'.
עם התקדמות הטכנולוגיה והוזלת עלויות התשתית, יכולות העברת המידע החזותי ובעיקר על תשתיות IP גברו משמעותית. צמצום רוחב הפס מאפשר היום העברת שידור שיחות וידאו ברזולוציות גבוהות כגון FULL HD ואף 4K בקלות רבה יחסית. SIP הוא אחד הפרוטוקולים הנפוצים הקיימים במערכות מסוג זה לשימוש עם מגוון מערכות קצה (רצוי של אותו יצרן). לסיכום, מערכות ה- V.C הסגורות מיועדות בעיקר לארגונים גדולים (משרדי ממשלה, בנקים, חברות בינלאומיות גדולות) ומשמשות לתקשורת בין-ארגונית. החסרונות הן עלויות הרכישה והשירות והצורך שכל המשתתפים יצטיידו באותו הציוד.
מערכות וידאו קונפרנס פתוחות (בחיבור USB בלבד)