דגשים על עיצוב חדר מוזיקה או חדר מולטימדיה

מבקשים לבנות ולעצב חדר מוסיקה? מעוניינים ביצירת חדר מולטימדיה? באתר של חברת DMS תמצאו מגוון איכותי ועשיר של מוצרים וציוד מתאימים עבור צרכים אלו. בין היתר  תוכלו להזמין אונליין עבור עיצוב חדר מוסיקה או מולטימדיה ריהוט איכותי מתאים, פתרונות מולטימדיה, זרועות עבור תליית מסכים, מיקרופונים, רמקולים וכבלים מסוגים שונים, מיקסרים, מגברים ועוד.

לא בטוחים איך בדיוק לבנות ולעצב חדר מוזיקה ביתי או מה יש לעשות לבניית חדר מולטימדיה? לרשותכם עומד הצוות המקצועי של החברה הזמין לסייע בנושא. כמו כן לפניכם שורה של דגשים, טיפים ועצות שיספקו לכם מושג בסיסי.

דגשים לבניית ועיצוב חדר מוסיקה 

חדר מוסיקה הינו למעשה חדר אקוסטי, שגם מספק סאונד מעולה להאזנה ויצירת מוסיקה ללא החזרים, וגם מספק בידוד אקוסטי המפחית באופן משמעותי יציאת רעשים מהחדר. עבור בניית חדר זה לפניכם רשימה של דגשים:

  • הייעוד של חדר מוסיקה- בחירת ציוד לחדר מוסיקה משתנה בהתאם למטרת השימוש בחדר, בין אם מדובר בחדר לשמיעת מוסיקה, נגינה ויצירת מוסיקה, אולפן הקלטות, חדר קריוקי וכדומה.
  • ציוד נדרש - יש לבחור במערכת הגברה מתאימה לחדר המוסיקה, היכולה לכלול למשל רמקולים מעולים, מגבר או רסיבר, אוזניות, מיקרופונים מקצועיים ובידורית. לא אחת יש צורך בציוד הקלטה לחדר מוסיקה הכולל מיקסר שמתחבר לכלי הנגינה, מכשיר הקלטה ומחשב מתקדם וחזק.
  • מיקום- בכדי למנוע החזרים בחדר מוסיקה יש למקם נכון את המיקרופונים ביחס לרמקולים ועמדת ההקלטה.
  • בידוד - בכדי לזכות בחדר אקוסטי יש לבודד את החדר עם חומרים מתאימים כמו ספוג אקוסטי שמוצמד לתקרה, לקירות ומאחורי הרמקולים. 
  • איטום- חשוב ליצור חדר אטום לקולות חיצוניים, ולהיפך - ליציאה של קולות מהחדר החוצה. איטום ניתן ליצור על ידי בניית קירות עבים ככול שניתן, עם יצירה של קיר גבס אקוסטי פנימי בחדר או באמצעות טפט מיוחד שחוסם רעשים דינמיים.
  • לוכד בס- למי שיש חדר מוסיקה גדול יכול להתקין בו גם לוכד בס שיכול לספוג את גלים עומדים ואת תדרי הבס הנמוכים.

דגשים לבניית ועיצוב חדר מולטימדיה

בניית חדר מולטימדיה המוכר בציבור כחדר קולנוע ביתי, מעניקה מרחב משודרג לצפייה בסרטים או למשחקי מחשב. בכדי ליהנות מחדר קולנוע מוצלח כדאי לשים לב לשורה של דגשים ופרמטרים, הכוללים בין היתר:

  • ריהוט- בחדר מולטימדיה יש להציב ריהוט נוח הכולל ספות וכורסאות עדיף מסתובבות ומתכוונות. כמו כן חדר המיועד לגיימינג כדאי לאבזר בכיסאות גיימרים מקצועיים.
  • ציוד – יש לבחור בציוד מתאים לחדר, היכול להיות מקרן או מסך טלוויזיה גדול, מערכת רמקולים ורסיבר מתאימים, ציוד מדיה, וכל סוג של כבל נדרש.
  • מקרן- בבחירת מקרן יש להתאימו לעוצמת האור בחדר, מדד אותו בוחנים בהתאם לרמת foot-lamberts.
  • טלוויזיה- מי שלא רוצה להתעסק עם התקנת מקרן יוכל לבחור במסך טלוויזיה גדול ושטוח עם רמת רזולוציה כמה שיותר גבוהה.
  • רמקולים- יש לבחור ברמקולים סראונד איכותיים, עם מערכת שיש בה לפחות חמישה רמקולים, אשר שניים מהם מוצבים מאחור ושלושה מקדימה. כמו כן יש לתת את הדעת למיקום הנכון של הרמקולים בחלל.
  • אקוסטיקה- בכדי לזכות באקוסטיקה טובה יש לבחור בחיפוי מתאים לקירות החדר, היכול להיות מגבס מתאים או מלוחות סופגי צלילים ייעודים לחדר קולנוע בייתי שמונעים הדים ושמווסתים צלילים גבוהים ונמוכים. מצד שני יש להמעיט בווילונות בחדר ובתמונות עם זכוכית. וכן להימנע מאזורים שיש בהם ריהוט קרוב וגדול.
  • צבע- עדיף לצבוע חדר מולטימדיה בגוונים כהים כמו צבע זית או חום כהה, מכיוון שלצבעים בהירים יש נטייה לשקף אור וכך הם יכולים להפריע להקרנה. כמו כן כדאי להימנע מצביעת החדר בגוונים של כחול או אדום הגורמים ליצירת אור מוזר במרחב.
  • בחירת חדר- אם אתם יכולים לתכנן או לבחור בחדר לקולנוע בייתי חלל מלבני, הציבו את המסך בקצה הצר של החדר. כמו כן יש להעדיף חדר עם כמה שפחות חלונות ודלתות. הריצוף המתאים ביותר לחדר קולנוע בייתי הינו של שטיחים מקיר לקיר שגם סופגים קולות וגם נעים לשבת עליהם.

להזמנת ציוד לחדר מוסיקה או חדר מולטימדיה ישירות דרך האתר של DMS לחצו כאן.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי